logo_profilo_rgb-diap

Advies

Vraag hier gratis Adviesgesprek aan

Experts in Leren
Experts in Ontwikkelen

In ons advies richten we op alles wat te maken heeft met leren, ontwikkelen en veranderen. Over communicatie, gedrag en kwaliteiten. Op individueel-, team- en organisatieniveau. We maken daarbij gebruik van onze Ontwikkelkaart waardoor we in een korte tijd een goede analyse kunnen maken over waar de organisatie staat en wat de wens is om naartoe te ontwikkelen. Denk daarbij aan het vergroten van vaardigheden, het doorontwikkelen van visie op leren & ontwikkelen, de bijhorende procedures en systemen.

Over leerstijlen, onderwijsmethoden en veranderkunde.

Over doelen stellen, progressiegericht werken en feedback.

De Profilo adviseurs hebben een unieke combinatie van expertisegebieden en specialismen. Op basis van onze jarenlange ervaring op de gebieden serious gaming, ict, communicatie, performance- en talentmanagement, leren en ontwikkelen hebben wij de handen ineen geslagen om een uniek online tool te ontwikkelen. Snel makkelijk en effectief. Ons advies, trainingen en online tool is gestoeld op diverse nieuwe theorieën en trends over leren & ontwikkelen. Ons streven is dat iedereen zich eigenaar voelt van zijn eigen ontwikkeling en hier ook regie op neemt.

Klanten vragen:

 Kunnen jullie ondersteunen in het bevorderen van de feedback cultuur?

 We willen de beoordelingssystematiek oude stijl afschaffen en continu ontwikkelen en feedback introduceren, wat moeten we doen?

 Onze visie op leren & ontwikkelen is verouderd, willen jullie helpen een nieuwe te schrijven die de organisatiestrategie ondersteunt?

 We merken dat ons onboardingsproces wel wat beter mag, welke adviezen hebben jullie?

 De stagiaires willen we beter begeleiden en we willen hier graag ondersteuning in, kunnen jullie helpen?

 Gezien de veranderingen moeten wij continu veranderen en leren, hoe zet je een leercultuur neer?

 We hebben veel potentieel in onze organisatie, het structureren van talentmanagement is een vraag. Waar moeten we aan denken?

#Werkgeluk

#Duurzame Inzetbaarheid

#Leercultuur

#Talent  Management

#Feedback

#Continue Ontwikkeling

Samen ontwikkelen

Eén van de manieren om duurzaam, diepgaand en toch snel aan de slag te gaan met het vormgeven van een gezonde leer- & ontwikkelcultuur,  is gebruik te maken met dat wat al in de organisatie aanwezig is. Wij houden van co-creatie. Dat betekent dat we samen bepalen wat nodig is om vooruitgang te boeken en waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen om de ontwikkeldoelen te halen.

Profilo biedt

Gericht advies, praktische trainingen en een innovatief ontwikkelplatform

Profilo zet zich in om:

  • werkgeluk te bevorderen. Met als resultante: trots, vertrouwen en erkenning.
  • leercultuur te ontwikkelen. Voortdurend en innovatief ontwikkelen vraagt om een gezonde ontwikkelgrond – de leercultuur.
  • samenwerken en duurzame inzetbaarheid te ontwikkelen. Het leren in het DNA van de medewerkers krijgen.

We maken daarbij gebruik van:

  • praktijkvoorbeelden, instrumenten en methodieken die we in de afgelopen 15 jaar binnen verschillende organisaties hebben toegepast en beproefd.
  • ons eigen digitaal portfolio systeem MijnProfilo.
  • we vullen dat aan met nieuwe theorieën en trends over leren & ontwikkelen.
  • aan de hand van onze Ontwikkelkaart bepalen we gezamenlijk waar de organisatie staat en welke behoefte er leeft om een stapje verder te komen.

Vraag nu gratis adviesgesprek aan

Wij bieden graag en gratis adviesgesprek aan van 1 uur. Daarin verkennen wij aan de hand van de Ontwikkelkaart waar jullie als organisatie staan op een viertal onderwerpen.

Wat levert Profilo op?

Profilo richt zich op het behalen van de volgende resultaten:

Vergroten eigenaarschap

Handvatten om het eigenaarschap bij de medewerker te vergroten. Dit doen we door beproefde methoden en instrumenten.

Bevorderen action learning

Visie, beleid, ideeën en tools om formeel en informeel leren vorm te geven. Toon ontwikkeling!

Stimuleren van feedbackcultuur

Persoonlijke, gerichte feedback en kennisdeling organiseren op elk moment. Digitaal, snel en inzichtelijk.

Vergroten rendement

Door het meetbaar maken van de voortgang van ontwikkeldoelen, de leeractiviteiten, kwaliteiten en ontwikkelpunten. Van aanbodgericht naar vraaggericht ontwikkelen.

Dagelijkse ondersteuning

Wij weten dat het even duurt om gewend te raken aan een nieuwe manier van leren en ontwikkelen. Daarom hebben wij een uniek programma met een dagelijks e-coachmoment.

Belastingvoordeel

Denk bij het inzetten van MijnProfilo ook aan de gerichte vrijstelling binnen de Werkkostenregeling! Deze is voor MijnProfilo van toepassing.

Informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact